Címlap > Technológiák >

Elektromos autók

Címkék: regeneratív fékezés, elektromos autó, akkumulátor, napkollektor, Tesla Roadster, villanymotor

Az elektromos autók már évek óta „köztünk vannak”, és úgy tűnik, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.
Ezeket az autókat villanymotor hajtja, amely az akkumulátorból, az autó energiatároló egységéből nyeri az energiát. Általában nikkel-fém hidrid vagy lítium-ion akkukról van szó, amelyeket áramforrásra csatlakoztatva tölthetünk fel – a legtöbb típusnál egy egész éjszaka szükséges a teljes töltöttségi állapot eléréséhez.


A jelenleg használatos elektromos autók többsége kétüléses, éppen ezért kicsi és könnyű jármű. Ezek a legideálisabbak a városi közlekedésre – a dugóban és a piros lámpánál vesztegelve nem eregetnek semmilyen káros kipufogógázt. Azért az elektromos autók esetében is számolni kell némi károsanyag-kibocsátással: gondoljunk csak a villamos energia előállításának különböző módjaira, például a széntüzelésű erőművekre.

 

Az elektromos autók működése
Az elektromos autókban újratölthető akkumulátorok tárolják az elektromos energiát, amelyek az elektromos hálózatra csatlakoztatva tölthetők. Működés közben a villanymotor mozgási energiává alakítja az akkumulátorból felvett elektromos energiát. Az akkumulátor lehetővé teszi, hogy fékezéskor visszapótlódjon az elhasznált energia egy része – ezt hívják regeneratív fékezésnek.
A kezdetekkor ólom-savas akkumulátorokat használtak, ezek akár 100 kilométeres táv megtételére elegendő energiát is képesek tárolni. Ez az akkumulátor-típus ugyan közelről sem tökéletes, de megbízható, ráadásul kiterjedt javítási hálózattal rendelkezik, mivel a hagyományos autókban is az ólom-savas akkuk a legelterjedtebbek.
A legújabb típusú elektromos autókban nikkel-fém hidrid és lítium-ion akkumulátorokat használnak. Bár ezek relatíve drágák, mégis a legtöbb autógyártó ezeket alkalmazza, ugyanis jobb a teljesítményük és hosszabb távokat képesek megtenni egyetlen töltéssel.
 

 

Milyen érzés elektromos autót vezetni?
Elektromos autót vezetni egészen más érzés, mint hagyományos autó volánja mögött ülni. A slusszkulcs elfordítása után, először a motorhang hiánya fog feltűnni. Az elektromos autókban – az automata váltós kocsikhoz hasonlóan – nincs kuplung.
A gázpedál nyomása során az elektromos autó szinte teljesen hangtalanul halad előre, ami azért egy kicsit nyugtalanító. Lassan mozgó autó esetén ez még veszélyes is lehet a gyalogosok szempontjából, hiszen ők a járdáról lelépés előtt gyakran csak hallás után tájékozódnak, hogy jön-e jármű.
Ahogy gyorsul az autó, egyre inkább hallható a halk motorhang, amit elnyom az autó mellett süvítő levegő és a kerekek zaja. Minél gyorsabban megyünk, annál jobban hallható az utóbbi kettő.
A legtöbb elektromos autó jól gyorsul (főleg alacsony sebességen), és nagyon jól teljesít városi viszonyok között. A maximális sebesség a városi elektromos autók esetében 65-80 km/h (ennek oka, hogy legtöbbjüket városi autónak tervezték). Azért közöttük is találhatunk nagy teljesítményű járműveket: például a Tesla Roadster akár 210 km/h sebességre is képes, és 4 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra.
Az elektromos autók második, városi autóként, kereskedelmi flotta tagjaként (ahol kis súlyú árukat szállítanak csak) és céges autóként válnak be leginkább. Ideális kis távolságra (95-100 kilométer) lévő úticélok megközelítésére és olyan helyeken, ahol csak a nulla vagy nagyon alacsony kibocsátású autók közlekedhetnek.

 

Elektromos autók tankolása
Az elektromos autók töltésének legelterjedtebb módja a lassú töltés, ami rendesen 6-8 órát vesz igénybe. A lassan töltő egység átalakítja a feszültséget, és egy egyenirányítóval oldja meg az akkumulátor feltöltését. A gyors töltő berendezések nagyjából egy óra alatt teljesen feltöltik az akkumulátort.
Mivel az elektromos hálózat elég jól kiépített, ezért a többi zöld üzemanyaghoz képest viszonylag könnyű újratöltő pontokat kialakítani az ország bármely pontján. A lassú töltéshez csak egy egyszerű dugalj kell – no meg egy garázs, vagy legalábbis egy magánút, ahol leparkolható a jármű, amíg a feltöltés zajlik.
Az elektromos autók tölthetők napenergiával is: léteznek már töltőállomások, ahol a napkollektorok funkcionálnak áramforrásként. Nagy valószínűség szerint a nagyobb városközpontokban több töltőpontot építenek majd ki a következő évek során.
Egy amerikai üzletember azonban más oldalról közelítette meg az elektromos autók töltésének kérdését. Elképzelései szerint az akkumulátorokat minden autós bérelné a ’töltőállomás hálózattól’. Minden ilyen állomáson teljesen feltöltött akkumulátorok várják majd az autósokat, akik egy gyors akku csere után indulhatnak is tovább. Ez jelenleg még egy üzleti elképzelés.

 

Az elektromos autók környezeti hatásai
A kereskedelmi forgalomban kapható járművek közül egyedül az elektromos autók nem bocsátanak ki károsanyagot. Persze nem illik figyelmen kívül hagyni, hogy az elektromos áram – ami az elektromos autók üzemanyaga – előállítása során azért keletkezhet károsanyag, aminek mennyisége az előállítás módjától függ.
Összességében elmondható, hogy az elektromos autók jóval kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos társaik.
Ha az összehasonlításhoz a benzines autók kibocsátásait vesszük alapul, akkor a csökkenés 40%-os. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az elektromos autók energia-hatékonyabbak, mint a hagyományos társaik. Álló helyzetben, járó motorral egyáltalán nem fogyasztanak üzemanyagot a start-stop technológiának köszönhetően, ráadásul alacsony sebességnél is alig fogyasztanak áramot. Mindezeken felül a regeneratív fékezés további 20%-kal javítja az üzemanyag-hatékonyságot (használati módtól függően).

A károsanyag-csökkenés annak is köszönhető, hogy az erőműben nagy tételben sokkal hatékonyabban tudják előállítani az energiát, mint egy autó saját ’erőművében’.
A kibocsátás még kisebb lehet, ha a villamos erőműben tisztább előállítási módokat alkalmaznak. Ha pedig megújuló erőforrásból származó áramot használunk az autónk töltéséhez, akkor a kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyisége nullára csökken – tehát tényleg zéró emissziós autóval közlekedhetünk.

 

Az elektromos autó ára és fenntartási költségei
Az elektromos autó vételára akár 80%-kal magasabb is lehet, mint a hagyományos tüzelőanyaggal működő, benzin- vagy dízelmotoros megfelelője. Ráadásul 3-5 évente számítanunk kell az akkumulátor cseréjére (az élettartam az akku típusától függ).
Az értékcsökkenés jóval nagyobb az elektromos autók esetében, mint a hagyományos tüzelőanyaggal működő járműveknél, de még a zöld autókhoz hasonlítva is magasabb – ugyanis nincs túl élénk érdeklődés az elektromos autók piacán.
Az elektromos autók esetében a fenntartási költségek jelentősen csökkennek. Kilométerenként kevesebb mint 5 forintból közlekedhetünk, ugyanis alacsony a villamos energia ára, és a villanymotorok is nagyon energiahatékonyak.

 

 


 

+ Még több elektromos autó:

    > Mérlegen az elektromos autók

    > Ellentétek vonzásában - Seat IBE koncepció

    > Az elektromos autók beillesztése a villamosenergia-rendszerbe

    > Felavatták az első magyar elektromos töltőállomást

    > Francia kisautó elektromos hajtással – Peugeot iOn

    > Elektromos autó magyar fejlesztőktől

    > Elektromos jövőképek a Volkswagen és a Ford tervezőasztalain

    > Bemutatták a Kia Venga EV koncepció autót

    > Opel világpremier a Genfi Autószalonon

    > Amerikában indul hódító útjára a Chevrolet Volt

Oszd meg!
Szólj hozzá a cikkhez!

Összesen 5 hozzászólás

1 | clibin009
2015-12-09 03:42

At converse first air jordans glance he canada goose jackets appeared abercrombie to swarovski uk be hermes bags a vans Bushman hollister clothing store of coach outlet store online the celine bags ordinary lululemon outlet type, hermes but oakley sunglasses cheap on closer abercrombie and fitch inspection true religion jeans he nike free run proved north face jackets to air jordan 11 be somewhat doudoune moncler superior abercrombie and fitch to iphone cases the general new balance outlet run moncler outlet of coach factory men kate spade outlet online with sac longchamp pas cher whom nike huaraches I ugg soldes had canada goose been kate spade brought in barbour contact. michael kors His longchamp outlet age vans scarpe could not louis vuitton have canada goose jackets been ralph lauren more nike free than hollister forty-five or moncler forty-six polo lacoste at the ralph lauren outlet highest ugg australia computation, timberland boots possibly nfl jerseys it north face jackets was nike air max not iphone case so marc jacobs much. asics shoes His longchamp face, despite its pallor, ferragamo belts was longchamp bags by chaussures louboutin no nike roshe run pas cher means abercrombie unhandsome, michael kors outlet online sale while louis vuitton handbags his montre femme features, uggs outlet though jimmy choo outlet thin, louboutin were true religion regular, and michael kors bags had michaelkors-outlet-store.us.com what karen millen uk I oakley glasses suppose would jordan 4 be swarovski called nike free an coach purses aristocratic air about jimmy choo shoes them. lunette oakley pas cher His moncler jackets dress uggs was michael kors outlet online sale that of 5c cases the ordinary burberry outlet dweller michael kors outlet online in the Bush, lululemon outlet online that ipad cases is cheap ugg boots to hogan outlet say, it air max 2015 consisted michael kors outlet of jordan 11 a pair http://www.michaelkors-outlet-store.us.com/ of ipad air cases white soccer shoes moleskin nike roshe run uk trousers, kept coach outlet in ray ban position air jordan by air max a uggs leather belt, louboutin uk a the north face Crimean air huarache shirt, coach outlet store a michael kors outlet white hogan cotton michael kors outlet online sale coat, and michael kors canada a moncler sito ufficiale soft felt true religion outlet hat. michael kors outlet His nike blazer hands nike air huarache were small, nike roshe run and s6 cases it longchamp pas cher did hermes pas cher not hollister canada look moncler outlet to baseball bats me ugg soldes as cheap oakley sunglasses if louis vuitton bags they uggs outlet had ghd hair straighteners done very new balance shoes much wedding dresses uk rough louis vuitton outlet work. juicy couture outlet At new balance any louboutin rate, reebok outlet they louboutin were christian louboutin not the north face like burberry mine, air jordan retro scored longchamp all doke gabbana over ugg italia with prada outlet cuts nike blazer pas cher and oakley vault the uggs outlet markings north face jackets of jordan 6 old canada goose outlet sores. ugg pas cher Taken air jordan altogether, ray ban I ralph lauren polo was ipad mini cases decidedly wedding dresses prepossessed ralph lauren outlet online in birkin bag his favour.I placed uggs outlet my left arm canada goose round rolex watches his michael kors bags waist, oakley sunglasses and ugg boots in this moncler apparently michael kors outlet online affectionate style nike free pas cher we sac louis vuitton proceeded barbour in uggs on sale the cheap uggs direction uggs outlet of coach bags Dorkin’s hostelry. My ugg companion montre pas cher was ugg certainly as mcm handbags weak as hogan sito ufficiale a north face uk kitten, longchamp which, burberry after louis vuitton all, hollister was scarcely louboutin shoes to air max be nike air max 2015 wondered pandora charms at considering louis vuitton the cheap oakley sunglasses blow canada goose he uggs had received michael kors outlet online and the jordan 1 amount of canada goose outlet blood abercrombie he michael kors handbags had sac louis vuitton lost. jordan 12 However, he canada goose outlet bore mont blanc pens up louboutin bravely, cheap gucci and in nike factory due rolex watches course longchamp we jordan 5 reached oakley my abode. nike air force I phone cases took him nike tn in ray ban outlet by new jordans the ray ban sunglasses side cheap oakley sunglasses door, burberry outlet online for longchamp bags I jordan xx9 had louis vuitton outlet stores no pandora uk desire wedding dresses that north face the gucci handbags folk sac michael kors in the michael kors pas cher bar should canada goose jackets see him. ugg boots It ugg boots uk was michael kors handbags within cheap sunglasses the www.michaelkors-outlet-store.us.com bounds of michael kors outlet online possibility oakley sunglasses wholesale that oakleysunglasses.us.com the instyler very air jordan pas cher men who jordan pas cher had ugg boots assaulted michael kors outlet online sale and jordans for sale robbed nike store him nike roshe might oakley vault be barbour jackets in there nike air max uk drinking christian louboutin their oakley ill-gotten true religion jeans gains. north face outlet It michael kors outlet would cheap nfl jerseys be pandora jewelry time polo ralph lauren outlet online enough coach outlet to ugg outlet look montre homme for canada goose jackets them true religion outlet when I tory burch outlet online had barbour jackets uk got him to moncler uk bed.

Leading michael kors outlet online him quietly louis vuitton outlet online along the iphone 6 plus case passage, I wedding dress at christian louboutin last oakley pas cher reached air max my michael kors uk room. A vans outlet candle uggs outlet was soon 5s cases lighted, louis vuitton outlet online and longchamp handbags in something ralph lauren outlet less michael kors handbags than new balance five minutes louboutin pas cher I moncler had ugg uk him safely louis vuitton in bottes ugg pas cher bed michael kors outlet and canada goose was coach outlet on my polo ralph lauren outlet way to cheap jordans the ray ban uk bar mulberry in louboutin shoes search moncler of ugg boots Dorkin, ralph lauren pas cher who had lululemon outlet canada had more tory burch experience in michael kors the longchamp matter michael kors purses of wounds red bottom shoes than oakley store I louis vuitton had toms shoes had. tiffany and co Getting retro jordans him uggs out of hermes birkin the bar coach outlet online into his michael kors little lunette ray ban pas cher snuggery behind north face outlet I nike free run pas cher told polo ralph lauren outlet him nike free run my sac burberry tale. longchamp outlet online He chi flat iron listened uggs attentively. Then michael kors outlet canada an longchamp outlet idea reebok shoes seemed nike shoes to jordan shoes strike jordan retro him, iphone 6 cases and canada goose uk he soccer jerseys returned tn pas cher to louis vuitton pas cher the abercrombie and fitch uk bar p90x for swarovski jewelry his iphone 6s plus cases pipe, longchamp handbags which nike roshe uk he abercrombie had jordans left upon guess pas cher the ray ban sunglasses outlet shelf. longchamp outlet online There uggs canada were jordan 3 about air max half ray ban sunglasses a oakley sunglasses cheap dozen mulberry bags customers gucci belts present, bottega veneta three nike factory outlet of gucci outlet online them lancel residents longchamp uk in lululemon the michael kors handbags town, michael kors one oakley sunglasses a nike air max drover michael jordan shoes well-known christian louboutin shoes to Sep., nike roshe and nike outlet two burberry factory outlet extremely uggs on sale unprepossessing karen millen strangers, nike air max one of whom, a kate spade handbags muscular mulberry uk fellow doke gabbana outlet enough, moncler carried a nike free formidable looking jordan retro 11 stick michael kors outlet online in his toms outlet hand. michael kors canada It was polo ralph lauren uk evident that both beats by dre had p90x workout had uggs as michael kors much ugg boots clearance whisky michael kors as abercrombie and fitch was true religion outlet good chanel handbags for iphone 6s plus case them; moncler outlet in hollister clothing point louis vuitton handbags of jimmy choo fact, mulberry handbags one moncler jackets who gucci shoes stood at true religion outlet the end of true religion jeans the gucci counter sac longchamp was compelled air max pas cher to nike roshe run support polo ralph lauren pas cher himself polo ralph lauren outlet by abercrombie its edge replica watches in order canada goose to louis vuitton outlet remain louboutin outlet upright. vans pas cher His nike trainers companion, oakley sunglasses the iphone 5s cases man with nike trainers uk the jerseys stick, was ghd straighteners stolidly iphone 6s cases smoking ralph lauren with nike roshe run his longchamp outlet online elbows tory burch outlet on hollister the moncler outlet counter. christian louboutin uk If prada shoes ever vans the bottes ugg pas cher word “lag” was written on a herve leger human polo ralph lauren countenance, ugg boots clearance it was sac lancel on replica watches uk his. I have sac louis vuitton pas cher met some cheap oakley sunglasses tough ghd customers louis vuitton in iphone 5 cases my hollister pas cher time, air max 2015 but ugg boots clearance I s5 cases don’t supra shoes remember uggs in my experience christian louboutin outlet to bottes ugg have longchamp bags come oakley vault across a ray ban sunglasses more coach handbags repulsive vanessa bruno pas cher face; it was louis vuitton purses more sac hermes like louboutin outlet that mulberry outlet of cheap ugg boots outlet an animal, sunglasses outlet a hermes handbags bulldog for ralph lauren uk instance, ugg boots than lululemon outlet that sac guess of moncler a man. converse Here hollister was just cheap nike shoes the scoundrel ray ban pas cher to commit new balance pas cher an assault air force such as coach factory outlet the occupant pandora charms of polo ralph lauren my air max bed moncler jackets had nike sneakers suffered nike outlet store from mac cosmetics that gucci bags evening.“I thought babyliss pro as polo ralph lauren much,” said michaelkors-outlet-store Dorkin iphone 5c cases in ralph lauren outlet an scarpe hogan undertone nike air max to nike free uk me. canada goose “If ralph lauren I’m ugg not tiffany and co very thomas sabo uk much s6 case out louis vuitton outlet in my reckoning, we’ve polo ralph lauren got the nike air max uk men nike free run who hollister played celine handbags the longchamp pliage game jordan future on vans shoes your pal in oakley sunglasses cheap yonder. Hurry north face pas cher along burberry outlet online to the room and ugg outlet ask replica rolex him his name, hollister and uggs on sale whether michael kors outlet it burberry sale was roshe run pas cher a mont blanc cheque he lost, coach outlet and, beats headphones if timberland pas cher so, thomas sabo whose iphone 6 plus cases signature fake rolex was cheap oakley at links of london the barbour outlet foot rolex replica watches of hermes belt it. replica watches Then slip rolex watches for sale back ugg here. louboutin If christian louboutin outlet he says canada goose pas cher Wilberforce, burberry walk north face into barbour uk the ugg boots bar replica watches as longchamp outlet if babyliss you canada goose outlet didn’t moncler suspect christian louboutin anything. nike air max 2015 Sing oakley sale out coach outlet store online that ugg outlet it oakley sunglasses outlet looks like christian louboutin shoes rain, oakley outlet and louis vuitton leave michael kors the polo lacoste pas cher rest sac vanessa bruno to michael kors outlet me. lululemon We’ll swarovski crystal have a tiffany jewelry bit nike air max of insanity workout fun out moncler pas cher of this, ray ban or my nike air max name’s links of london uk not michael kors outlet Dorkin.”

I nike air max did moncler as michael kors outlet online I burberry pas cher was converse shoes ordered, doudoune canada goose and air max learnt gucci outlet that polo outlet my michael kors handbags clearance protége’s name ray ban sunglasses was rolex replica Flaxman, nike free run uk and that vanessa bruno he had worked for bottes ugg Mr. louis vuitton outlet Wilberforce nike tn pas cher of asics running shoes Carrandara barbour jackets Station, lancel pas cher one louis vuitton uk of the marc jacobs handbags largest burberry handbags properties iphone 6s case on oakley vault the fake oakleys New doke & gabbana South p90x3 Wales nike huarache side nike roshe of timberland the michael kors Queensland iphone 6 case border, ugg pas cher for rolex watch upwards of north face outlet three years ghd hair as oakley sunglasses storekeeper, prada handbags and longchamp pas cher that nike air max pas cher four burberry outlet days previous michael kors he true religion jeans had ferragamo shoes taken louis vuitton canada his louis vuitton cheque longchamp soldes for close juicy couture on lacoste pas cher a louboutin hundred tiffany jewelry pounds, valentino shoes and discount oakley sunglasses had come hollister uk south with instyler ionic styler the converse pas cher idea ugg of canada goose outlet having lululemon canada a giuseppe zanotti holiday. kate spade outlet Primed air max with north face outlet online this information I returned to pandora jewelry the air jordan shoes bar.

2 | jinlong
2015-10-16 08:36

birkin bag hermes cost

birkin bag hermes

Hermes Outlet

black chanel bag with gold chain

black chanel bag

Classic Black Chanel Bag

Burberry Backpack for Women

burberry backpack for women

burberry backpack

burberry bags on sale

burberry bags

Burberry Outlet Online

burberry bags on sale

burberry bags

Burberry Outlet Online

burberry bags on sale online

burberry bags on sale

Burberry Handbags On Sale

burberry belt men

burberry belt

Gucci Belt

burberry belts for men

burberry belts

Gucci Belt

burberry crossbody bag sale

Burberry Crossbody Bags

burberry crossbody

burberry crossbody bag sale

burberry crossbody bag

Burberry Crossbody Sale

burberry diaper bag on sale

burberry diaper bag

Louis Vuitton Diaper Bag

Burberry Cologne for Men

burberry for men cologne

burberry for men

burberry handbag sale

burberry handbag

Burberry Handbags Outlet Online

burberry men cologne

burberry men

Burberry Handbags

burberry purses outlet

burberry purses

Burberry Handbags Outlet

burberry purses outlet

burberry purses

Burberry Clearance Outlet

burberry sale outlet

burberry sale

burberry shoes for men

Burberry Shoes Sale Women

burberry shoes

Burberry Outlet Locations

burberry store chicago

burberry store

Burberry Tote Bags

burberry tote sale

burberry tote

burberry wallet

burberry wallets for women

Burberry Wallets Women

burberry wallets for women

Burberry Wallets Women

burberry wallets

chanel bags outlet authentic

chanel bags outlet

Chanel Factory Outlet

Chanel Bag Prices 2014

chanel bags prices fall winter 2015

chanel bags prices

chanel classic flap bag price

Chanel Classic Flap Bag Price

chanel classic flap bag

chanel clutch bag

Chanel Clutch Bags

chanel clutch

Chanel Cross Body Bag

chanel crossbody bag

chanel crossbody

chanel diaper bag price

chanel diaper bag

Chanel Diaper Bags Sale

Chanel Flap Bag Price

chanel flap bag price

chanel flap bag

Chanel Tote Bag 2015

chanel tote bag

chanel tote

chanel tote bag 2015

Chanel Tote Bag 2015

chanel tote bag

chanel wallet on a chain caviar

chanel wallet on a chain

Chanel Wallet on Chain 2015

cheap coach purses from china

cheap coach purses

Coach Purses Outlet Online

cheap gucci belts for men

cheap gucci belts

Cheap Real Gucci Belts for Men

cheap louis vuitton belts

louis vuitton belts for men

louis vuitton belts

cheap louis vuitton purses

discount louis vuitton purses outlet

louis vuitton purses

cheap michael kors handbags

michael kors handbags sale

michael kors handbags

cheap michael kors purses outlet

cheap michael kors purses

michael kors purses

coach backpack

coach backpacks on sale

Coach Factory Outlet 85% Off

coach bags on sale

Coach Outlet Store Online

coach crossbody handbags

Coach Crossbody Sale

coach crossbody

coach crossbody bags on sale

coach crossbody bags

Coach Outlet Store Online

coach diaper bag

coach diaper bags on sale

Coach Factory Outlet Online

coach diaper bags on sale

coach diaper bags

Coach Outlet Diaper Bag

coach handbags sale outlet

Coach Handbags Sale Outlet

coach handbags sale

coach hobo bag

coach hobo bags outlet

Coach Outlet

Coach Laptop Bag

coach messenger bag for women

coach messenger bag

Coach Purse Outlet Online 80% Off

coach purse outlet online 80% off

coach purse outlet

coach purses on sale

Coach Purses Outlet Online

coach sunglasses for women

Coach Sunglasses Outlet

coach sunglasses

Coach Bags

coach tote bags outlet

coach tote bags

Coach Wallets on Sale Outlet

coach wallets on sale outlet

coach wallets

gucci backpack for men

Gucci Backpack for Sale

gucci backpack

gucci bags outlet

gucci bags

Louis Vuitton Bags

Chanel Clutch

gucci clutch purse

gucci clutch

gucci cross body bag messenger

gucci cross body bag

Gucci Crossbody Handbags

gucci diaper bag on sale

gucci diaper bag

Louis Vuitton Diaper Bags

gucci handbags outlet authentic

gucci handbags outlet

Gucci on Sale from Factory

gucci luggage outlet

Gucci Luggage Outlet

gucci luggage

gucci messenger bag for women

gucci messenger bag

Louis Vuitton Messenger Bag

Gucci Handbags Outlet

gucci purses and handbags

gucci purses

gucci sunglasses for women on sale

Gucci Sunglasses for Women on Sale

gucci sunglasses for women

hermes belt price

hermes belt

Hermes Belts for Cheap

Hermes Birkin Price 2015

hermes birkin price list

hermes birkin price

hermes purses prices

hermes purses

Price of Hermes Purses

longchamp backpack purse

longchamp backpack

Longchamp Backpacks Nylon

longchamp bags

Longchamp Factory Outlet Online

longchamp le pliage large tote sale

longchamp le pliage large tote

longchamp le pliage medium shoulder tote

longchamp le pliage medium

Longchamp Medium Shoulder Tote

Longchamp Le Pliage Sale

longchamp sale outlet

longchamp sale

Longchamp Tote Bag Outlet

longchamp tote bag outlet

longchamp tote

louis vuitton alma bag

louis vuitton alma

Louis Vuitton Red Alma

louis vuitton artsy handbag

louis vuitton artsy mm

louis vuitton artsy

louis vuitton artsy handbag

louis vuitton artsy mm

louis vuitton artsy

louis vuitton belt for men

louis vuitton belt price

louis vuitton belt

Louis Vuitton Damier Azur

Louis Vuitton Damier Ebene bag

louis vuitton damier

discount louis vuitton diaper bag sale

louis vuitton diaper bag

louis vuitton diaper cheap

authentic louis vuitton duffle bag

louis vuitton duffle bag for men

louis vuitton duffle bag

Authentic Louis Vuitton Eva Clutch

Louis Vuitton Eva Clutch Bag

louis vuitton eva clutch

cheap louis vuitton handbags

louis vuitton handbags on sale

louis vuitton handbags sale

louis vuitton messenger bag

louis vuitton messenger

Louis Vuitton Outlet Online Store Authentic

Louis Vuitton Monogram Canvas

Louis Vuitton Monogram Tote

louis vuitton monogram

Authentic Louis Vuitton Neverfull

Louis Vuitton Neverfull GM

louis vuitton neverfull

Authentic Louis Vuitton Neverfull bag

louis vuitton neverfull mm

louis vuitton neverfull

discount louis vuitton purses

louis vuitton purses on sale

louis vuitton purses

cheap louis vuitton shoes

louis vuitton shoes men

louis vuitton shoes

Louis Vuitton Shoulder Bag Tote

louis vuitton shoulder bag

Louis Vuitton Tote Bags

cheap louis vuitton speedy

louis vuitotn speedy

louis vuitton speedy 25

cheap louis vuitton speedy

louis vuitotn speedy

louis vuitton speedy 30

cheap louis vuitton speedy

louis vuitotn speedy

louis vuitton speedy 35

cheap louis vuitton tote

louis vuitton tote bag

louis vuitton tote

louis vuitton travel bag men

louis vuitton travel bag replica

louis vuitton travel bag

cheap louis vuitton wallet

louis vuitton wallet for women

louis vuitton wallet

louis vuitton mens wallets cheap

louis vuitton wallets for men

louis vuitton watllets

louis vuitton wallet cheap

louis vuitton zippy wallet

louis vuitton zippy

mcm backpack price

mcm backpack

MCM Handbags

mcm bag

3 | PontAz
2013-05-04 18:07

Megoldható elektromosan is a fűtés,lásd halyszárító vagy hősugárzó,ezekbe se öntesz benzint még is megy csak épp nem a legtakarékosabb :) Egy elektromos autónál ez meg nagy hátrány mert azért akár -100km is elveszhett az aksikból ami nagy szó,ezért jobb csak tényleg akkor bekapcsolni ha nagyon hideg van és csak rövid ideig,tehát ameddig nem lesz langyos idő a kocsiban
4 | pollipop
2010-08-06 13:30

"A lassan töltő egység átalakítja a feszültséget, és egy egyenirányítóval oldja meg az akkumulátor feltöltését." Minden töltőben (lassúban és gyorsban egyaránt) van egyenirányító, mivel a hálózatból 1 vagy 3 fázisú váltóáramhoz jutunk. Az egyenirányító nem oldja meg az akkumulátor töltését. A töltő nem egy szimpla egyenirányító, de az is van benne - meg még jópár dolog, mint mondjuk a transzformátor, ha egy egyszerűbb darabról beszélünk, meg egy többnyire bonyolult töltésszabályzó is. Dtihi: A fűtés igenis megoldható hagyományos tüzelőanyag nélkül, csak a jelenlegi technikából adódó kis hatótáv miatt elég nagy érvágás pont a hatótávolságon mondjuk egy -10 fokos autót elektromosan felfűteni. Amúgy jó kis összefoglaló. :)
5 | Dtihi
2010-07-20 19:18

A lanyha érdeklődés az elektromos autók iránt egyik nyomós oka, hogy rendkívül drága lesz. Szerintem egy kifejlesztett e-jármű sorozatgyártása sokkal olcsóbb kell hogy legyen, mint egy robbanómotorosnak a sokkal egyszerűbb szerkezetek miatt.Ha nem lesz rendkívűl olcsó az üzemeltetése akkor nincs is jövője. A világ kormányai pedig nem fognak lemondani a kőolaj alapú üzemanyagok adótartalmáról!!! Egyebként 0 káros anyag kibocsátás sosem lesz hiszen a fűtés nem oldható meg hagyományos tüzelőanyag nélkül.